Top

Nefis Etli Kuru Fasulye Tarifi

Nefis Etli Kuru Fasulye Tarifi

Nefis Etli Kuru Fasulye Tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • 1 baş soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 350 gr kuşbaşı et
  • 3-5 tane kurutulmuş minik acı biber
  • Sıcak su
  • Tuz, karabiber

Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

  • Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın.
  • Çelik tencereye rendelediğiniz soğanı koyun, bir kaç kez karıştırarak pişirin, daha sonra etleri ekleyin ve rengi değişip yumuşayana kadar soğanla birlikte soteleyin.
  • Salçasını ve domates rendesini ilave edin. Etle birlikte bir dakika daha soteleyin.
  • 1-1,5 litre kadar sıcak su ekleyin.
  • Kurumuş acı minik biberleri ve baharatları da ekleyip, kısık ateşte fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Ayrıca fasulye çeşidine göre su çekme oranı değişeceğinden arada kontrol edin, suyu azaldıysa sıcak su ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Püf noktaları:

  • Kuru fasulyelerinizi 1 gece öncesinden ıslayın.
  • Etlerinizi suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
  • İZamanınız kısıtlıysa, düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz.
  • Önceden haşlanmış/konserve kuru fasulyeyle de etli kuru fasulye pişirebilirsiniz. Bu durumda, yemeğin pişme süresini kısa tutmanız gerekir.

Etli kuru fasulye yanına ne gider?

  • Kuru fasulye yemeğinizin yanına sade pirinç pilavı yapabileceğiniz gibi erişteli pilav da yapabilirsiniz.
  • Bulgur pilavı da kuru fasulye yemeği ile güzel olacaktır.
  • Menünüzü ev yapımı güzel bir yoğurt ve çıtır çıtır salatalık turşusu ile tamamlayabilirsiniz.

Blog Görselleri

Nefis Etli Kuru Fasulye TarifiNefis Etli Kuru Fasulye Tarifi