Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 adet domates
- 1 baş soğan
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 350 gr kuşbaşı et
- 3-5 tane kurutulmuş minik acı biber
- Sıcak su
- Tuz, karabiber
Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?
- Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın.
- Çelik tencereye rendelediğiniz soğanı koyun, bir kaç kez karıştırarak pişirin, daha sonra etleri ekleyin ve rengi değişip yumuşayana kadar soğanla birlikte soteleyin.
- Salçasını ve domates rendesini ilave edin. Etle birlikte bir dakika daha soteleyin.
- 1-1,5 litre kadar sıcak su ekleyin.
- Kurumuş acı minik biberleri ve baharatları da ekleyip, kısık ateşte fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Ayrıca fasulye çeşidine göre su çekme oranı değişeceğinden arada kontrol edin, suyu azaldıysa sıcak su ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Püf noktaları:
- Kuru fasulyelerinizi 1 gece öncesinden ıslayın.
- Etlerinizi suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
- İZamanınız kısıtlıysa, düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz.
- Önceden haşlanmış/konserve kuru fasulyeyle de etli kuru fasulye pişirebilirsiniz. Bu durumda, yemeğin pişme süresini kısa tutmanız gerekir.
Etli kuru fasulye yanına ne gider?
- Kuru fasulye yemeğinizin yanına sade pirinç pilavı yapabileceğiniz gibi erişteli pilav da yapabilirsiniz.
- Bulgur pilavı da kuru fasulye yemeği ile güzel olacaktır.
- Menünüzü ev yapımı güzel bir yoğurt ve çıtır çıtır salatalık turşusu ile tamamlayabilirsiniz.